- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema si blat de ciocolata este genul de tort perfect pentru zilele festive.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 12 oua
- 12 linguri de zahar
- 4 linguri faina
- 50 gr cacao
- 100 ml rom
PENTRU CREMA:
- 1o linguri zahar pudra
- 300 gr unt
- 50 gr cacao
- 100 gr ciocolata de menaj
- 200 ml lapte
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Se pune faina, cate putin, si se amesteca apoi cu pudra de cacao. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand de sus in jos. Se toarna compozifia in tava de tort tapetata si se coace la foc potrivit 45 de minute. Se raceste blatul in forma, apoi se scoate si se taie trei foi care se insiropeaza cu rom.
- Pentru crema, se fierbe intr-o cratita laptele cu zaharul si cacaua, desfacuta inainte in 2 linguri de apa calda. Se amesteca mereu pana se topeste zaharul si se obtine un sos gros.
- Se lasa sosul sa se raceasca. Se freaca untul spuma, se inglobeaza sosul de cacao si se amesteca cu ciocolata taiata marunt. Se freaca foarte bine, pana cand crema capata consistenta.
- Se ung foile cu doua treimi din cantitatea de crema, se imbraca in restul de crema si se orneaza cu ciocolata rasa.