Tort cu crema de iaurt cu fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acest tort minunat va pune imaginatia la contributie deoarece de fiecare data cand il veti prepara veti incerca iaurt cu alte fructe. Gustul va fi foarte bun indiferent de ce fructe folositi .

Ingrediente

    PENTRU 3 BLATURI DREPTUNGHIULARE:

    • 12 oua
    • 12 linguri de zahar
    • 12 linguri de faina
    • 3 plicuri de praf de copt

    PENTRU CREMA:

    • 2 pahare mari de 400 gr iaur cu fructe
    • 750 ml de frisca lichida

Instructiuni de preparare

  1. Pregatesti 3 blaturi, fiecare din 4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar si un plic de praf de copt. Bati albusurile spuma tare, dupa care adaugi zaharul si mai bati putin. Adaugi treptat galbenusurile de ou apoi faina, amestecata cu plicul de praf de copt si o incorporezi usor amestecand cu o spatula de sus in jos. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, pui compozitia intr-o tava mate dreptunghiulara , la foc mare timp de 10-12 minute.
  2. Procedezi la fel si pentru celelalte 2 blaturi iar cand le scoti din cuptor le lasi sa se raceasca.
  3. Dupa ce s-au racit blaturile insiropezi cu putin sirop facut din zahar cu apa.
  4. Pentru crema bati continutul celor 2 iaurturi cu 300 ml de frisca pana ce se intareste compozitia. Imparti crema in doua si o intinzi pe primul blat si pe al treilea.
  5. Peste ultimul blat pui restul de frisca batuta cu mixerul si ornezi torul cu fructe proaspete.
  6. Inainte de a servi este bine daca il tineti in frigider 2-3 ore.

Recomandari

Torturi