- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu inghetata este delicios si are marele avantaj ca aroma lui poate fi de fiecare data alta prin schimbarea tipului de inghetata.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 2 oua
- 2 linguri apa
- 100 gr zahar
- vanilie
- 80 gr faina
- 1 plic praf de copt
PENTRU IMPLUTURA:
- inghetata de fragi
- 250 gr frisca
- 100 gr fragi
Instructiuni de preparare
- Se bat albusurile spuma tare, se adauga apa, vanilia si zaharul in ploaie, se mai bate putin si apoi se inglobeaza, pe rand, galbenusurile. Se amesteca in compozitie, cate putin, faina si praful de copt.
- Se obtine un aluat moale, care se toarna in forma de tort tapetata si se coace la foc potrivit, timp de 20 de minute. Cand s-a racit, se pune blatul pe un platou, se acopera cu inghetata de fragi si se orneaza cu frisca si fragi proaspeti.