- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema de fructe este un tort de sezon pe care il puteti prepara cu orice el de fructe doriti.
Ingrediente
PENTRU BLAT;
- 100 gr zahar pudra
- 4 oua
- 60 gr migdale rasnite
- 60 gr faina
- 50 gr unt
- vanilie
PENTRU CREMA:
- 250 gr capsuni
- 250 gr zmeura
- 2 albusuri
- 125 gr zahar pudra
- 125 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se freaca zaharul cu galbenusurile, se adauga migdalele si faina. Se freaca untul, se amesteca cu vanilia si se inglobeaza in crema de ou. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca usor in compozitie. Se pune aluatul in forma de tort tapetata si se coace la foc moderat, timp de 40 de minute.
- Fructele se spala, se curata si se maruntesc. Albusurile se bat cu zaharul, intr-un vas pus in bain-marie, pana se intaresc. Se bat in continuare pana se racesc albusurile, apoi se amesteca cu fructele.
- Jumatate din cantitatea de spuma de capsuni se pastreaza ca atare. In cealalta jumatate se inglobeaza untul frecat, obtinandu-se o crema. Se taie blatul in doua, se pune intre foi crema de unt cu capsuni si se imbraca tortul in spuma de fructe. Se pune tortul la cuptor 3-4 minute, pana se intareste albusul.