- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu nuca de cocos trebuie sa il incercati pentru ca este foarte aromat si apetisant.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 1 ou
- 3 galbenusuri
- 125 gr zahar pudra
- 60 gr alune prajite si rasnite
- 60 gr faina
- 50 gr unt
PENTRU CREMA:
- 75 gr zahar pudra
- 180 gr unt
- 3 linguri apa
- 3 galbenusuri
- 150 gr fulgi de nuca de cocos
- 100 gr ciocolata de menaj
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga alunele, oul intreg, faina si untul topit, cate putin, amestecand dupa fiecare ingredient. Se amesteca totul bine si se toarna in forma de tort tapetata. Se coace blatul in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute.
- Se face un sirop legat din zahar si apa si se toarna cald peste galbenusuri. Se freaca totul bine pana se raceste siropul. Se amesteca siropul cu untul frecat spuma, cu 75 gr nuca de cocos si cu ciocolata topita la cald.
- Se taie blatul, se umplu foile cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca in crema ramasa. Se orneaza tortul cu un strat de nuca de cocos rasa.