Tort cu piscoturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu piscoturi este un tort rapid si economic, fiind perfect cand se anunta musafiri in ultimul moment.

Ingrediente

    PENTRU BLAT;

    • 500 gr piscoturi de sampanie

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr unt
    • 250 gr frisca
    • 250 gr zahar pudra
    • 3 oua
    • 1 ciocolata de menaj
    • 4 linguri cacao
    • 4 linguri lapte
    • fructe glasate
    • bucatele mici de ciocolata

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un ibric se desfac zaharul si pudra de cacao cu cateva linguri de lapte. Cand se infierbanta amestecul, se pune ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca si se da deoparte.
  2. Se freaca spuma untul taiat bucatele si se inglobeaza, pe rand, cate un galbenus. Amestecul de cacao si lapte, caldut, se toarna putin cate putin peste unt si se amesteca. Albusurile se bat spuma si se inglobeaza foarte usor in crema de unt. La sfarsit se pun in crema fructe glasate si bucatele de ciocolata.
  3. Piscoturile se pun pe un platou si se acopera cu crema. Se niveleaza crema cu un cutit lung, udat cu apa, si se imbraca tortul in frisca.

Recomandari

Torturi