- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema de lamaie este tortul perfect pentru ocaziile speciale din viata dvs, pentru ca este aromat si racoritor.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 16-20 piscoturi
- 100 ml sirop de lamaie
- 2-3 linguri crema de lamaie
- lingura frisca
- 1 lingurita zahar
PENTRU CREMA DE LAMAIE:
- 200 ml lapte
- 1 lingura faina
- 1 lingura zahar
- 50 gr unt
PENTRU SIROP SI DECOR:
- 1 lingurita zahar
- 150 ml apa
- coaja de la 1 lamaie
- 100 gr frisca
- 20 gr fructe confiate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 20 minute+ 8 ore refrigerare
- Pentru crema, fierbi 150 ml lapte, iar cand clocoteste, adaugi faina amestecata cu restul de lapte rece. Continui fierberea 5 minute, amestecand pana se ingroasa.
- Freci spuma untul cu zaharul, apoi incorporezi crema racita, zeama si coaja rasa de la1/2 lamaie.
- Pentru sirop, fierbi 5 minute apa cu zaharul si coaja de lamaie ramasa.
- Insiropezi putin piscoturile cu siropul de lamaie. Le asezi pe rand intr-o tavita in straturi, cu crema printre ele. Dai la frigider pana a doua zi, cand rastorni tortul pe un platou si decorezi cu frisca si fructe confiate.