- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema fina de cacao il puteti prepara chiar si in ocaziile speciale, cand, il puteti decora cu fasii de ciocolata si fructe proaspete.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 4 oua
- 100 gr unt
- 130 gr zahar
- 130 gr faina
PENTRU CREMA:
- 6 linguri cacao
- 1 litru lapte
- 6 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- 6 linguri zahar
PENTRU TAVA
- 3 linguri faina
- 30 gr unt
Instructiuni de preparare
- Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava cu pereti detasabili si apoi se pune la frigider. Se amesteca bine ouale cu zaharul si se pune vasul cu compozitia la bain-marie si se bate cu telul 5 minute pana ce isi tripleaza volumul. Se ia vasul de pe foc si se mixeaza pana la racirea completa.
- In compozitia racita se adauga faina cernuta si apoi untul topit, si se omogenizeaza bine, apoi se toarna in tava de la frigider. Se baga blatul la cuptor pentru 25 de minute, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar.
- Pentru crema, se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat ?i cacaua. Se desface cu laptele si se pune pe foc pana ce devine groasa.
- Blatul se taie in 2 foi, se umple cu 1/3 din crema si se imbraca cu restul. Se trag linii cu dintii unei furculite ?i se decoreaza.