- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul din albus cu nuca sau alune este un desert aromat, delicios care poate fi preparat de ocazia cu care doriti sa il preparati. Delicios si gustos, tortul din albus cu nuca sau alune merita sa il preparati.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 350 gr zahar
- 1 lingurita faina
- 10 oua
- 350 gr nuca sau alune
PENTRU CREMA:
- 150 gr nuca
- 400 gr unt
- 200 gr zahar
- 4 galbenusuri
- 3 linguri cacao
Instructiuni de preparare
- Se bat spuma tare albusurile cu zaharul la caldura, pe foc mic, pana ce spuma creste si se tine de tel. Se amesteca usor cu faina si cu nuca macinata marunt.
- Se toarna compozitia intr-o forma mare de placinta unsa cu unt, si se coace in cuptorul cald, la foc mic.
- Intre timp, preparam crema. Se fierb 200 gr zahar cu 100 ml apa si cu 3 linguri de cacao, pana se ingroasa, dar nu prea tare. Se ia siropul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin, se amesteca cu 4 galbenusuri si cand s-a racit complet se amesteca cu untul frecat spuma, adaugand cate o lingura din crema in unt si se freaca bine. Ultima oara se incorporeaza nuca taiata marunt in crema.
- Cand blatul de tort este copt, se scoate, se racoreste, se taie in doua pe orizontala, pe unul din blaturi se pune crema si se acopera cu celalalt blat. Deasupra tortul se acopera cu crema sau frisca si se da la frigider 2-3 ore apoi se feliaza si se serveste.