- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
In momentele cand doriti sa preparati un tort cu care sa impresionati, acest tort delicios nu face decat sa va indulceasca prin aroma si aspectul lui.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 8 oua
- 8 linguri faina
- sirop
PENTRU CREMA:
- 6 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 kg frisca
- 6 oua
- 400 ml lapte
- 4 foi de gelatina
- fructe zaharisite
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia bine de tot,se adauga faina cate putin si albusurile batute spuma, amestecand foarte usor de jos in sus.
- Se unge o forma de tort cu unt si se toarna in ea compozitia, apoi se introduce in cuptor sa se coaca, la foc mic. Cand blatul este gata copt, se scoate, se lasa sa se racoreasca, se scoate din tava si se taie in doua pe orizontala.
- Se insiropeaza blatul cu sirop din 7 linguri cu zahar fiert cu un pahar de apa, rom si coaja de portocala. Blatul este la fel de aromat si daca este insiropat cu sirop din anans din compot.
- Pentru prepararea cremei se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, zaharul vanilat si se bate la caldura, pe foc mic, pana se ingroasa. Se mai adauga gelatina care a fost inmuiata in doua linguri de apa calduta si se amesteca pana se ingroasa bine. Se lasa sa se raceasca, apoi8 se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca si cu fructe zaharisite.
- Se asaza crema intre cele doua blaturi si deasupra se garniseste cu restul de frisca si se baga la frigider pana a doua zi.