- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Blatul de tort cu migdale este punctul de plecare pentru multe torturi aromate cu care va puteti incanta invitatii. Aroma fina a migdalelor face combinatia buna cu ciocolata si cu frisca.
Ingrediente
- 200 gr zahar
- 30 gr gr migdale amare macinate
- 150 gr faina
- 6 oua
- 100 gr migdale dulci macinate
- zeama si coaja de la 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
- Se bat tare galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma. Se adauga migdalele, zeama si coaja rasa de lamaie, faina si albusurile batute spuma, amestecand incet de jos in sus.
- Se unge o forma de tort cu unt, se presara cu pesmet, se toarna in ea compozitia si se introduce la cuptor. Blatul cand este rumenit, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua pe orizontala, apoi se umple cu marmelada sau cu o crema preferata de dvs.