- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de ciocolata insiropat este un desert cu care ii puteti surprinde in mod placut pe cei dragi.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 10 oua
- 1 plic praf de copt
- 10 linguri apa
- 17 linguri faina alba
- 10 linguri zahar
- 3 linguri cacao
PENTRU CREMA:
- 1 litru lapte
- 300 ml frisca
- 3 pliculete budinca de ciocolata
- 100 gr zahar
PENTRU SIROP:
- 600 ml apa plata
- 1 lingurita esenta cu aroma de cafea
- 150 gr zahar
PENTRU DECOR:
- 225 ml lapte
- 225 gr ciocolata cu lapte
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa si galbenusurile. Se incorporeaza apoi cacaua si faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
- Intre timp, se prepara crema: se pun la fiert budinca, laptele si zaharul. Se bate bine frisca si se incorporeaza in crema racita.
- Se taie blatul pe orizonatala, in trei foi care se insiropeaza cu siropul preparat prin amestecarea ingredientelor si fierberea lor.
- Peste prima parte se pune crema, dupa care se acopera cu a doua parte a blatului, si tot asa pana se termina crema.
- Se glazureaza cu o crema preparata din ciocolata cu lapte si lapte. Se decoreaza dupa imaginatie.