Tort de ciocolata insiropat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de ciocolata insiropat este un desert cu care ii puteti surprinde in mod placut pe cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 10 oua
    • 1 plic praf de copt
    • 10 linguri apa
    • 17 linguri faina alba
    • 10 linguri zahar
    • 3 linguri cacao

    PENTRU CREMA:

    • 1 litru lapte
    • 300 ml frisca
    • 3 pliculete budinca de ciocolata
    • 100 gr zahar

    PENTRU SIROP:

    • 600 ml apa plata
    • 1 lingurita esenta cu aroma de cafea
    • 150 gr zahar

    PENTRU DECOR:

    • 225 ml lapte
    • 225 gr ciocolata cu lapte

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, dupa care se adauga apa si galbenusurile. Se incorporeaza apoi cacaua si faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
  2. Intre timp, se prepara crema: se pun la fiert budinca, laptele si zaharul. Se bate bine frisca si se incorporeaza in crema racita.
  3. Se taie blatul pe orizonatala, in trei foi care se insiropeaza cu siropul preparat prin amestecarea ingredientelor si fierberea lor.
  4. Peste prima parte se pune crema, dupa care se acopera cu a doua parte a blatului, si tot asa pana se termina crema.
  5. Se glazureaza cu o crema preparata din ciocolata cu lapte si lapte. Se decoreaza dupa imaginatie.

Recomandari

Torturi