- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul regal cu fructe este un tort racoritor de vara, usor de preparat si perfect la mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 6 oua
- 110 gr nuca macinata
- 250 gr zahar
- 1 plic praf de copt
- 110 gr faina
- 110 gr fulgi de ciocolata
- 110 gr faina de migdale
- 11 linguri apa
PENTRU DECOR:
- fructe, la alegere
- 250 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu zaharul, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa, pana se obtine o compozitie ca de maioneza.
- Separat, se amesteca faina cu praful de copt, faina de migdale si nuca macinata si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri.
- Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia anterioara amestecand usor cu un tel, pana se incorporeaza. La final, se pun si fulgii de ciocolata.
- Se unge o foma de tort cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in forma si se coace la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa sa se recoreasca.
- Intre timp, se bate frisca si se pregatesc fructele pentru decor. Se orneaza tortul cu frisca si fructe, la alegere.
- Pentru un plus de eleganta, se poate prinde de jur imprejur cu o panglica decorativa.