Tort regal cu fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul regal cu fructe este un tort racoritor de vara, usor de preparat si perfect la mesele alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 6 oua
    • 110 gr nuca macinata
    • 250 gr zahar
    • 1 plic  praf de copt
    • 110 gr faina
    • 110 gr fulgi de ciocolata
    • 110 gr faina de migdale
    • 11 linguri apa

    PENTRU DECOR:

    • fructe, la alegere
    • 250 ml frisca lichida
     

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul, adaugand din cand in cand cate o lingura de apa, pana se obtine o compozitie ca de maioneza.
  2. Separat, se amesteca faina cu praful de copt, faina de migdale si nuca macinata si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri.
  3. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia anterioara amestecand usor cu un tel, pana se incorporeaza. La final, se pun si fulgii de ciocolata.
  4. Se unge o foma de tort cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in forma si se coace la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa sa se recoreasca.
  5. Intre timp, se bate frisca si se pregatesc fructele pentru decor. Se orneaza tortul cu frisca si fructe, la alegere.
  6. Pentru un plus de eleganta, se poate prinde de jur imprejur cu o panglica decorativa.

Recomandari

Torturi