- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest tort rotit poate fi punctul forte al meselor in familie alaturi de cei dragi.
Ingrediente
PENTRU BLATUL 1:
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri ulei
PENTRU BLATUL 2:
- 8 oua
- 8 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri ulei
PENTRU CREMA:
- 200 gr nuca prajita si macinata
- 10 oua
- 200 gr margarina
- 300 gr zahar
PENTRU SIROP:
- 50 g zahar
- 2 lingurite esenta rom
- 150 ml apa
PENTRU DECOR:
- nuca macinata
- fulgi de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Pentru blatul 1, separati ouale. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, ca la maioneza, si apoi cu praful de copt si se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, se bat de cateva ori si se adauga faina. Se amesteca usor si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute, la foc moderat.
- Pentru blatul 2 separati ouale. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, ca la maioneza, si apoi cu praful de copt si se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, se bat de cateva ori si se adauga faina si cacaua. Se amesteca usor si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute, la foc moderat.
- Pentru crema, cele 10 oua se freaca bine cu zaharul si apoi se fierb la bain-marie pana se ingroasa, apoi se da deoparte sa se raceasca. Cand crema este rece se amesteca bine cu margarina si cu nuca macinata.
- Pentru asamblare, blaturile reci se taie in doua pe orizontala, iar apoi in 3 fasii egale. Se stropesc cu un sirop preparat prin amestecarea apei cu zaharul si esen?ele si se ung cu crema. Se ia o bucata de blat alb, se ruleaza un rulou, apoi se ruleaza un rulou de cacao, apoi blat alb si tot asa pana se formeaza un tort de marime potrivita. Se imbraca in ciocolata sau crema, se baloteaza cu nuca macinata pe lateral, iar deasupra se orneaza cu crema si fulgi de ciocolata.