- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema si glazura de prune este un tort de toamna foarte gustos, pe care il puteti prepara chiar si in ocaziile speciale din viata dvs.
Ingrediente
- 230 gr zahar
- 250 ml vin rosu
- 150 ml suc de portocala
- scortisoara macinata
- 1 kg prune
- 2 oua
- 130 gr faina
- 600 ml frisca
- 50 gr ciocolata de menaj alba
- 3 plicuri gelatina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 plicuri gelatina rosie
- sare
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Se bat ouale spuma impreuna cu 2 linguri de apa fierbinte, 75 gr zahar si putina sare. Incorporezi treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor 25 de minute.
- Pentru prepararea cremei, speli prunele, le cureti de samburi si le pui intr-o cratita impreuna cu 150 ml vin rosu, 100 gr zahar si putina scortisoara macinata. Le fierbi cu capac 9 minute, apoi pasezi fructele si lasi piureul sa se raceasca.
- Inmoi gelatina intr-o ceasca cu apa rece, o fierbi la bain-marie, apoi o amesteci cu piureul de prune. Bati frisca, o amesteci cu ciocolata topita la bain-marie si cu piureul de prune aproape raciit. Crema obtinuta se toarna peste blatul copt, apoi bagi tortul la frigider pentru 2 ore.
- Speli prunele ramase, le scoti samburii si le pui la fiert cu 100 ml suc de portocale si vinul rosu ramas. Adaugi gelatina rosie dizolvata in 2 linguri suc de portocale si dai totul intr-un clocot. Dupa ce s-a racit putin, se toarna glazura peste tort, apoi il dai la rece 30 de minute, dupa care il poti decora cu frisca si felii de prune.