Tort cu mango

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu mango este un tort delicios, de mare efect si foarte apetisant. Este genul de desert care poate corupe pe oricine!

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 linguri zahar
    • 1 lingurita esenta de portocale
    • 4 linguri faina
    • 3 oua
    • 50 gr unt
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr branza de vaci
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 pliculet gelatina
    • 1 bucata mango
    • 250 ml frisca lichida
    • 4 linguri zahar pudra
    • 4 fructe physalis

    PENTRU DECOR:

    • 1 bucata mango
    • 200 gr nuca de cocos
    • 100 gr fructe de physalis

Instructiuni de preparare

  1. Se bat albusurile spuma tare cu putina sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se  bat galbenusurile spuma cu untul si esenta de portocale si se adauga treptat i albusurile spuma. Se adauga faina si se amesteca usor de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mic 20 de minute, dupa acre se lasa sa se raceasca.
  2. Se mixeaza branza de vaci scursa bine su zaharul si esenta de vanilie, dupa acre se incorporeaza treptat in frisca batuta bine. Se adauga gelatina inmuiata inainte si topita pe baie de aburi si fructele de mango si physalis taiate bucatele.
  3. Se toarna compozitia peste blat si se da la rece pentru cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta. Se scoate din forma, se decoreaza pe margini cu felii foarte subtiri de nuca de cocos si deasupra cu bucati de mango si physalis.

Recomandari

Torturi