Tort cu ciocolata si fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu ciocolata si fructe de padure este de departe un tort foarte aromat si spectaculos, numai bun la ocaziile festive.

Ingrediente

    PENTRU TORT:

    • 30 gr fulgi de ciocolata cu lapte
    • 30 gr fulgi de ciocolata amaruie
    • 7 oua
    • 200 gr faina alba
    • 200 gr unt, la temperatura camerei
    • 400 gr zahar tos alb
    • 2 lingurite esenta de vanilie

    PENTRU GLAZURA:

    • 3o gr fulgi de ciocolata cu lapte
    • 150 ml frisca lichida rece
    • 120 gr fructe de padure congelate+ 50 gr pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Pentru tort, topiti la bain marie fulgii de ciocolata, amestecand bine ca sa se omogenizeze, apoi lasati-i sa se raceasca.Cand sosul de ciocolata este caldut adaugati in el galbensuurile si omgenizati bine.
  2. Intr-un castron mare amestecti untul cu 300 gr zahar si cu esenta de vanilie, amestecand energic si continuu pana cand amestecul devine fin si aerat. Amestecati in crema de unt sosul de ciocolata si mixati bine cu un mixer pana se omgenizeaza, adaugand trepatat si faina cernuta.
  3. Separat, bateti spuma albusurile  de ou pana obtineti o spuma tare in care adaugati treptat 100 rg zahar. Cand zaharul s-a topit iar spuma este tare, adaugati-o in compozitia de ciocolata, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
  4. Turnati compozitia intr-o forma de tot tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei si coaceti tortul 45 de minute la foc moderat, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand este gata lasati in tava sa se racoreasca.
  5. Pentru glazura puneti frisca lichida intr-o cratita pe foc mic si lasati-o pana ajunge la punctul de fierbere. Adaugati fulgii de ciocolata, apoi luatu  de pe foc amestecand continuu, astfel se topeste ciocolataiar amestecul se racoreste.
  6. Turnati glazura peste tort si acoperiti cu o folie de plastic, apoi bagati tortul la frigider pana a doua zi, timp in care glazura se va intari, iar tortul se va aromatiza.
  7. Pasati fructele decongelate si puneti-le la fiert pana se ingroasa sosul. turnati-l apoi peste glazura, decorati cu fructele pastrate, apoi lasati inca 2 ore sa se raceasca bine , dupa care il puteti portiona si servi.

Recomandari

Torturi