- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Stracciatella este un tort festiv, rocoritor si apetisant, numai bun in zilele calde de vara.
Ingrediente
- 4 galbenuuri
- 700 ml frisca lichida
- 250 gr zahar
- 1 cutie compot mix fructe
- 250 ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- 40 gr gelatina
- 100 gr ciocolata
- 300 gr piscoturi
- sare
- 2 linguri cacao
- 30 gr fulgi de nuca de cocos
Instructiuni de preparare
- Se bat galbenusurile cu zaharul si putina sare pana se omogenizeaza si obtineti o crema albicioasa cu volumul marit. Se adauga laptele, zaharul vanilat, iar compozitia se pune pe foc si se amesteca incontinuu. Se lasa amestecul sa se raceasca, dupa care se adauga gelatina hidratata.
- Intre timp, se mixeaza 500 ml frisca lichida , dupa care se incorporeaza compozitia preparata anterior. Se imparte in doua, apoi se mixeaza jumatate cu cacao si cocos si jumatate cu cacao si ciocolata.
- Se insiropeaza piscoturile in zeama de la compot, se asaza intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se pun in straturi crema de cacao si cocos, fructele, crema de cacao si ciocolata si inca un rand de piscoturi. Se orneaza cu restul de frica, apoi se baga la frigider pana a doua zi, cand il puteti portiona si servi.