- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul fantezie de portocale este un tort care este delicios si foarte usor de preparat. Acest tort este mai gustos daca il tineti la frigider o noapte.
Ingrediente
PENTRU BLATUL 1:
- 270 gr biscui?i cu unt
- 2 linguri sirop agave
- 130 gr unt
PENTRU BLATUL 2:
- 1 pachet piscoturi de sampanie
PENTRU CREMA:
- 270 gr mascarpone
- 225 ml frisca lichida
- 60 gr zahar pudra
PENTRU INSIROPAT:
PENTRU DECOR:
- 2 portocale curatate si feliate
- fulgi de ciocolata
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se topeste untul si se sfarama biscuitii in blender. Apoi se amesteca untul cu biscuitii, adaugati siropul de agave si blatul e gata. Compozitia astfel rezultata se intinde si se preseaza pe fundul unei tavi de tort cu diametrul de 26 cm.
- Pentru crema, se mixeaza frisca, apoi se amesteca impreuna cu branza mascarpone si zaharul pudra.
- Separat, se storc cele 3 portocale, iar sucul rezultat se foloseste la inmuierea piscoturilor ce vor constitui al doilea blat.
- Peste blatul de biscuiti se intinde jumatate din crema de mascarpone cu frisca, apoi se pune blatul de piscoturi si cealalta jumatate din cantitatea de crema. Tortul se orneaza cu felii de portocala si bilute de ciocolata si se lasa cel putin 3 ore la frigider.