- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu nuca si crema este un tort rapid, delicios, foarte aromat care cu siguranta va va cuceri de la prima inghititura.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 4 galbenusuri
- 1 plic praf de copt
- 200 gr faina
- 300 gr zahar
- 10 linguri apa
- 100 gr nuci macinate
PENTRU CREMA:
- 300 gr zahar
- 50 gr cacao
- esenta de rom
- 4 oua
- 300 gr margarina
- 100 gr nuci
- 1 plic zahar
PENTRU SIROP:
- esenta de rom sau migdale
- 200 ml apa
- 5 linguri zahar
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, freci galbenusurile cu zaharul si cand se omogenizeaza complet se adauga treptat apa, praful de copt, nucie si faina si amesteci usor.Compozitia obtinuta o pui intr-o forma de tort, unsa cu margarina si tapetata cu faina si bagi blatul in cuptor sa se coaca. Cand blatul este gata il lasi in forma sa se raceasca, apoi il tai in 3 foi.
- Pregatesti siropul din apa, zahar si esenta de rom sau migdale, iar cand acesta se raceste insiropezi cu el foile de blat.
- Pentru prepararea cremei, pui la fiert intr-o craticioara emailata ouale batute cu zaharul. Pui vasul pe foc mictimp de 20 de minute si amesteci continuu ca sa nu se prinda. Apoi iei crema de pe foc si o dai la rece.
- Separat, spumezi margaina cu cacao. In crema racita de margarina incorporezi cate 1 lingura din crema de oua. Adaugi nucile tocate si restul ingredientelor, amesteci si umpli foile de blat cu ea. Ornezi tortul dupa preferinta.