Tort cu nuci si cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu nuci si cafea este un tort aromat si delicat, pe care il puteti prepara si in ocaziile speciale din viata dvs.

Ingrediente

    • 80 gr miez de nuca
    • 130 ghr zahar pudra
    • 2 plicuri praf de copt
    • 200 ml ulei
    • 220 gr faina alba
    • 220 gr zahar brun
    • 10 gr unt
    • 4 oua
    • 300 gr branza cottage
    • 30 gr cafea macinata expresso
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Fierbeti o cafea espresso tare, lasati 150 ml sa se raceasca. Tocati grosier nucile, separati ouale, amestecati galbenusul cu zahar, ulei si 100 ml espresso. Cerneti faina, praful de copt si putina sare si incorporati in primul amestec.
  2. Bateti spuma tare albusul cu putina sare,apoi incorporati-l in aluat si adaugati si nucile tocate. Puneti aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt si lasati-o la copt in cuptorul incins  50 minute.
  3. Stingeti cuptorul, mai lasati blatul de tort inca 5 - 10 minute in cuptor, apoi rasturnati-l pe un gratar de bucatarie si lasati sa se raceasca complet, apoi taiati in 2 straturi.
  4. Amestecati branza cu 2-3 linguri de espresso cu o spatula pentru aluat. Cerneti deasupra 25 gr zahar pudra si amestecati. Puneti crema pe partea inferioara a blatului, asezati deasupra partea superioara a blatului. Cerneti restul de zahar pudra si amestecati cu cele 2 - 3 linguri de espresso ramase pana obtineti o glazura inchisa la culoare.
  5. Turnati glazura pe partea superioara a blatului, ornati cu jumatati de nuca si lasati sa se usuce.

Recomandari

Torturi