Tort cu ananas si visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu ananas si visine este un tort aromat, racoritor, ideal pentru mesele festive din zilele geroase de iarna.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 6 linguri zahar
    • 1 lingura cacao
    • 6 oua
    • 6 linguri faina
    • 1/2 esenta de vanilie
    • 1 lingura ulei pentru forma

    PENTRU CREMA:

    • 1 cutie compot de ananas rondele
    • 2 plicuri gelatina
    • 600 ml frisca lichida
    • 8 linguri
    • zahar
    • 500 gr iaurt natur
    • 2 plicuri intaritor de frisca
    • 200 gr visine proaspete sau conservate

Instructiuni de preparare

  1. Bati albusurile spuma tare, adaugi treptat zaharul si continui sa bati pana se intareste bezeaua, apoi incorporezi pe rand esenta si faina cernuta impreuna cu cacaua.
  2. Torni compozitia intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, apoi coci blatul pentru 30 de minute, la foc moderat.
  3. Scurgi ananasul si pastrezi acteva rondele pentru decor, iar restul le tai in cubulete. Bati frisca impreuna cu intaritorul si zaharul. Incorporezi in frisca gelatina dizolvata la bain-marie, iaurtul, cubuletele de ananas si o parte din visine, in prealabil curatate de samburi.
  4. Tai blatul racit, in doua foi orizontale. Asezi unul dintre blaturi pe un platou si il inconjori cu inelul de la forma de tort. Torni crema si pui deasupra al doilea blat. Pastrezi tortul in frigider cel putin 6 ore, dupa care indepartezi inelul, imbraci tortul in frisca proaspat batuta si decorezi cu fructele ramase.

Recomandari

Torturi