Tort Lapte de Pasare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Lapte de Pasare este un tort delicios, aromat, care desi pare greu se prepara usor si necesita putine ingrediente.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 140 gr faina
    • 110 gr zahar
    • 4 oua
    • 20 gr zahar vanilat
    • 110 gr margarina

    PENTRU CREMA:

    • 100 ml lapte condensat
    • 200 gr unt
    • 20 gr zahar vanilat

    PENTRU SIROP:

    • 300 gr zahar
    • 1 lamaie
    • 130 ml apa
    • 10 gr gelatina

Instructiuni de preparare

  1. Freci spuma margarina, adaugi zaharul si bati timp de 5 minute. Separi galbenusurile de albusuri, si adaugi galbenusurile peste margarina, si mai adaugi faina si zaharul vanilat. framanti o coca pe care o imparti in doua si din care coci 2 blaturi in cuptorul incins, la foc moderat.
  2. Freci spuma untul moale, adaugi laptele condensat si zaharul vanilat, apoi omogenizezi compozitia.
  3. pentru sirop, fierbi apa cu zaharul pana cand zaharul se topeste in totalitate, iar siropul incepe sa se ingroase.
  4. Bati spuma albusurile ramase de la blat, adaugi treptat zeama de lamaie si bati in continuare pana cand albusurile isi maresc volumul. Adaugi apoi siropul cald si mixezi compozitia in cantinuare, pana se omogenizeaza.
  5. Inmoi gelatina, dupa acre o topesti la bain-marie si o incorporezi impreuna cu crema de unt, in spuma de albusuri si amesteci totul foarte bine.
  6. Asezi intr-o forma de tort cu peretii detasabili primul blat, torni jumatate din crema, acoperi cu al doilea blat peste care torni restul de crema. Bagi tortul la frigider peste noapte, apoi il poti decora dupa preferinta.

Recomandari

Torturi