- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tort Louise este un tort delicios cu aroma intensa de ciocolata, dar pe care il puteti prepara si cu ciocolata alba.
Ingrediente
- 5 oua
- 130 gr zahar
- sare
- 2 lingurite praf de copt
- 500 ml lapte
- 100 gr ciocolata amaruie
- 330 gr unt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 20 gr migdale macinate
- 1 plic praf de budinca de cacao
- 200 gr smantana
- 150 gr ciocolata de menaj pentru glazura
Instructiuni de preparare
- Razi ciocolata amaruie. Separi ouale, iar albusul il bati spuma. Amesteci 80 gr unt cu 80 gr zahar, 1 plic zahar vanilat si putina sare , pana obtii o masa spumoasa. Adaugi galbenusurile, ciocolata rasa, migdalele si praful de copt. Albusurile batute spuma le adaugi in compozitie cu grija, apoi torni aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hatie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute, iar cand este gata il lasi sa se raceasca.
- Din praful de budinca, 50 gr de zahar si lapte prepari o budinca conform indicatiilor de pe ambalaj si, cand este gata, acoperi imediat cu folie de plastic, ca sa nu se formeze pojghita deasupra, si o lasi sa se raceasca.
- Topesti ciocolata pentru glazura pe baie de aburi. Freci spuma 250 gr unt moale, adaugi treptat budinca racorita, apoi glazura topita.
- Tai blatul in doua, il ungi pe primul cu aproape jumatate din crema, pui cealalta foaie de blat, acoperi cu restul de crema si dai la rece pentru 2-3 ore.
- Mixezi smantana cu un plic de zahar vanilat pana se intareste si spritezi rozete deasupra tortului. Poti folosi pentru decor praline mici, apoi pudrezi tortul cu cacao.