- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de nuci cu crema de cafea este un tort aromat, foarte dulce si apetisant, ideal pentru orice ocazie.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr zahar
- 300 gr miez de nuca macinat
- 10 oua
- 75 ml vin alb
- 200 gr faina
- cate 2 linguri unt si faina pentru forme
PENTRU CREMA:
- 150 gr faina sau amidon alimentar
- 100 ml lapte
- coaja rada de la o lamaie sau o portocala
- 250 gr zahar
- 100 ml cafea concentrata
- 200 gr unt
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, bati albusurile spuma, adaugi zaharul, alternand cu vinul alb si bati in continuare pana se dizolva. Incorporezi treptat galbenusurile, nucile si faina, amestecand de jos in sus, cu miscari verticale usoare.
- Torni compozitia in doua forme rotunde, unse cu unt si tapetate cu faina. le introduci in cuptorul incins, la foc mediu si coci blaturile circa 25 de minute. Cand blaturile sunt coapte le lasi sa se raceasca in forme.
- Pentru crema, amesteci intr-o cratita zaharul cu faina, torni cafeaua si laptele si fierbi crema la foc mic, amestecand pana cand se ingroasa. Freci untul moale spuma, impreuna cu coaja de portocala si de lamaie, apoi incorporezi lingura cu lingura crema racita.
- Tai fiecare blat in doua foi orizontale. Ungi foile cu crema, le suprapui si imbraci tortul in crema.
- Tortul se tine la frigider peste noapte.