- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu pere este cu siguranta un desert delicios si foarte apetisant, care satisface si cele mai extravagante gusturi. Aroma placuta a perelor in combinatie cu compotul de visine creeaza un gust racoritor si delicios.
Ingrediente
- 5 pere
- 6 linguri faina
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 200 ml frisca lichida
- esenta de vanilie
- 250 ml suc de portocale
- 125 gr iaurt natur
- 100 ml compot de visine
- 2 plicuri gelatina
Instructiuni de preparare
- Se bat albusurile spuma cu putina sare. Se incorporeza zaharul si poi se adauga treptat galbenusurile. Se adauga faina si se amesteca cu o spatula de lemn cu miscari delicate de jos in sus. Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul incins, la foc moderat, pentru 35-40 de minute.
- Se bate frisca lichida cu un mixer, apoi se adauga iaurtul, esenta de vanilie si un plic de gelatina dizolvata in 50 ml de apa si topita pe baie de aburi.
- Celalalt plic de gelatina se dizolva in zeama de compot de visine, se topeste pe baie de aburi, apoi se adauga treptat sucul de portocale.
- Blatul copt se aseaza pe platou, se insiropeaza cu putin compot, apoi se intinde peste el crema de iaurt cu frisca. Se curata perele de cotoare, se taie felii subtiri, si se decoreaza partea laterala a tortului.
- se ia cercul detasabil de la forma de tort si se cuprinde cu ea blatul, astfel incat feliile de pere sa stea lipite de blat. Se toarna apoi gelatina amestecata cu sucul de portocale.
- Se da tortul la rece pentru 3-4 ore, apoi se scoate cercul de la forma de tort si se decoreaza tortul cu felii de pere. apoi poate fi feliat si servit.