- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de alune este un tort delicios, parfumat care inobileaza in cel mai frumos mod o cina in familie. Indiferent de ocazia cu care il preparati este mereu o placere sa il savurati.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr zahar pudra
- 3 linguri pesmet inmuiat in rom
- 6 oua
- 12 linguri alune prajite, macinate
PENTRU CREMA:
- 150 gr zahar
- 1 galbenus
- 250 gr unt
- 5 lingurite esenta de cafea
Instructiuni de preparare
- Prima oara se prepara crema. Se pune 100 ml apa cu 5 lingurite de cafea sa fiarba, pana scade la jumatate. Se lasa sa se limpezeasca bine, apoi se strecoara print-o sita foarte deasa.
- Se freaca bine de tot untul cu zaharul pudra pana cand devine spumos, apoi se adauga cate putin esenta de cafea si galbenusul, omogenizand amestecul. Crema se da la rece pana cand este gata blatul.
- Pentru blat se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20-30 de minute, pana ce amestecul creste bine si se albeste. Se adauga pesmetul inmuiat in rom si alunele macinate, omogenizand amestecul. Se bat albusurile spuma tare, si se incorporeaza in compozita de galbenusuri, amestecand usor de jos in sus.
- Se unge o tava de tort cu unt, se toarna compozitia in ea si se introduce la cuptor, sa se coaca.
- Cand tortul este gata copt si racorit, se taie in doua pe orizontala, se pune crema in mijloc, se imbraca si se decoreaza dupa preferinta dvs.