- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema de zahar ars este un tort aromat, delicios care poate fi preparat chiar si cu 2-3 zile inainte de a fi consumat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 9 albusuri
- 1 plic zahar vanilat
- 250 gr zahat
- 300 gr nuca
PENTRU CREMA:
- 6 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 250 gr unt
- 250 gr zahar
- 150 gr zahar pentru ars
- nuca
Instructiuni de preparare
- Se bat cele 9 albusuri spuma tare cu 250 gr zahar si cu zaharul vanilat, iar cand albusul este tare se adauga nuca macinata si se amesteca usor. Din acest amestec se coc 6 foi subtiri cat muchia chtitului, puse pe fundul decupat din forma de tort, uns cu unt si pus pe gratarul din cuprotul aragazului.
- Cand foile sunt coapte, se desprind usor cu lama cutitului.Foile se lasa sa se rumeneasca usor, altfel foaia va avea gust de ou.
-
Crema se prepara astfel: se bat ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana. Separat se ard 150 gr zahar, dar nu prea tare ca se amaraste, si se toarna cate putin peste oua, batand bine tot timpul. Cand s-a terminat de pus zaharul ars se bate energic si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se pune cate o lingura de crema peste untul frecat spuma.
- Crema racita se pune intre foi si se imbraca bine si deasupra, apoi se infig peste tot nuci taiate subtire sau migdale. Tortul cand este gata se da la rece si se serveste a doua zi.
- Tortul nu se baga imdiat la frigider, este bine sa se tina 3-4 ore la temperatura camerei, pana se inmoaie foile, apoi se poate da la frigider.