Tort cu smantana si portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu smantana si portocale este un tort aromat, perfect pentru orice ocazie.

Ingrediente

     PENTRU BAZA:

    • 50 gr unt
    • 150 gr biscuiti
    • 100 gr gem acrisor

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 2-3 portocale
    • 250 gr branza de vaci
    • 20 gr faina
    • 150 gr smantana
    • 4 oua

    PENTRU DECOR:

    • amestec de fructe proaspete, dupa gust
    • frisca
    • gelatina speciala pentru decor

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 35 minute+15 minute coacere+3 ore asteptare

  1. Pentru baza, se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se indeasa acest amestec intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Gemul se incalzeste la bain-marie si apoi, cu o pensula, se unge stratul de biscuiti.
  2. Pentru umplutura, se bat spuma albusurile. Apoi, se amesteca smantana cu branza de vaci si galbenusurile. Se pun feliile de portocala taiate sa nu fie prea mari si, la final, faina. Se toarna peste biscuiti si se coace totul pentru 12-15 minute.
  3. Se lasa apoi tortul sa se raceasca si se decoreaza cu felii din tot felul de fructe pentru un aspect vesel. Se prepara gelatina pentru decor, se toarna peste fructe si, dupa ce s-a racorit putin, se da tortul la frigider pentru 3 ore.
  4. Se serveste decorat cu frisca batuta, frumos aranjata pe margine cu ajutorul unui pos sau al unei seringi.

Recomandari

Torturi