- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu smantana si portocale este un tort aromat, perfect pentru orice ocazie.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 50 gr unt
- 150 gr biscuiti
- 100 gr gem acrisor
PENTRU UMPLUTURA:
- 2-3 portocale
- 250 gr branza de vaci
- 20 gr faina
- 150 gr smantana
- 4 oua
PENTRU DECOR:
- amestec de fructe proaspete, dupa gust
- frisca
- gelatina speciala pentru decor
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 35 minute+15 minute coacere+3 ore asteptare
- Pentru baza, se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se indeasa acest amestec intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Gemul se incalzeste la bain-marie si apoi, cu o pensula, se unge stratul de biscuiti.
- Pentru umplutura, se bat spuma albusurile. Apoi, se amesteca smantana cu branza de vaci si galbenusurile. Se pun feliile de portocala taiate sa nu fie prea mari si, la final, faina. Se toarna peste biscuiti si se coace totul pentru 12-15 minute.
- Se lasa apoi tortul sa se raceasca si se decoreaza cu felii din tot felul de fructe pentru un aspect vesel. Se prepara gelatina pentru decor, se toarna peste fructe si, dupa ce s-a racorit putin, se da tortul la frigider pentru 3 ore.
- Se serveste decorat cu frisca batuta, frumos aranjata pe margine cu ajutorul unui pos sau al unei seringi.