- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de capsuni este un desert care va pune fantezia la lucru, dar daca doriti ceva simplu si gustos, puteti inlocui crema cu gem de capsuni, cu frisca sau chiar si cu inghetata, cu conditia s ail tineti la frigider.
Ingrediente
- 300 gr zahar tos alb
- 1 plic gelatina cu aroma de capsune
- 150 gr unt, la temperatura camerei
- 4 oua
- 425 gr faina alb
- 2 plicuri praf de copt
- 200 ml lapte, la temperatura camerei
- 1 lingura esenta de vanilie
- 100 gr piure de capsune indulcit
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare, se freaca energic untul, zaharul si gelatina de capsuni, pana se obtine o crema aerata si pufoasa. Incorporati in compozitie ouale, amestecand bine dupa fiecare. Se amesteca separat faina cu praful de copt, apoi se adauga treptat in compozitie, alternand cu laptele. Se omogenizeaza bine compozitia, apoi se adauga esenta de vanilie si piureul de capsuni.
- Se imparte aluatul in 2 parti si se pun in 2 tavi tapetate cu hartie de copt, apoi se coc 25-30 de minute, in cuptorul incins, sau pana cand trece testul scobitorii.
- Cand blaturile sunt coapte, se scot din cuptor si dupa 10 minute se transfera pe un gratar pana se racesc bine de tot si pot fi umplute cu o crema de vanilie sau de capsuni, preparata inainte si tinuta la frigider.