- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de ciocolata-Panza de paianjen este un tort usor de ciocolata facut dintr-o singura bucata, si pe care il puteti decora cum doriti dvs.
Ingrediente
PENTRU PANDISPAN:
- 125 gr faina cernuta
- 180 gr unt moale
- 2 oua
- 2 linguri lapte
- 50 gr pudra de cacao
- 180 gr zahar
- 1 plic praf de copt
PENTRU UMPLUTURA:
PENTRU GLAZURA:
- 150 gr ciocolata neagra zdrobita
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 100 gr unt moale
USTENSILE:
- forma adanca de tort din silicon
Instructiuni de preparare
- Turnati toate ingredientele pentru pandispan intr-un castron mare si bateti-le cu mixerul electric, pana cand obtineti un amestec gros si omogen. Daca amestecul vi se pare prea dens, mai adaugati putin lapte pentru a-l subtia.
- Turnati aluatul in forma de tort, nivelati, apoi coaceti pandispanul 35-45 de minute, pana cand devine elastic la apasare, iar frigaruia cu care l-ati intepat iese curata. Lasati blatul sa se raceasca 5 minute, apoi rasturnati-l pe un gratar.
- Pentru glazura de ciocolata, turnati ciocolata zdrobita si untul intr-un bol si lasati-le sa se topeasca la bain-marie. Dupa ce ati luat amestecul de pe foc, bateti-l bine, pana cand devine omogen si lucios. Lasati-l sa se raceasca pana se ingroasa.
- In timp se se raceste glazura taiati blatul in doua, pe orizontala. Bateti frisca si lipiti cele doua jumatati, apoi turnati glazura racita deasupra.
- Pentru decorul "panza de paianjen", topiti ciocolata cu lapte intr-un bol la bain-marie. Turnati ciocolata topita intr-un pos mic si trasati cercuri concentrice pe tort. Trasati repede cu scobitoarea linii drepte, la intervale regulate, dinspre margine spre centru, pentru a crea efectele de panza de paianjen.
- Alegeti cateva frunze frumoase, spalati-le si uscati-le cu un servet. Puneti-le pe o coala de hartie de copt.Topiti cateva patrate de ciocolata si intindeti ciocolata topita, cu dosul unei linguri, pe frunze, astfel incat sa le acoperiti complet. Lasati frunzele sa se raceasca, si dupa ce s-a intarit ciocolata, dezlipiti cu grija frunzele verzi si decorati tortul cu frunzele de ciocolata.
-