Tort de clatite

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul de clatite este reteta de succes pentru un tort de post aromat si gustos.

Ingrediente

    • 15 linguri cu faina
    • 500 ml apa minerala
    • 1/4 lingurita cu sare
    • 2 linguri cu ulei (pentru clatite)
    • 4 linguri cu miere de albine
    • 6 linguri cu nuca macinata
    • 6 linguri cu gem de caise
    • 6 linguri cu gem de prune sau 6 linguri cu gem de gutui
    • 2 linguri cu nuca de cocos

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Se cerne faina intr-un castron adanc, se pune sarea si se face un aluat subtire cu apa minerala sau sifon. Se omogenizeaza aluatul, se ia cu polonicul din castron si se pune in tigaie unsa cu ulei.
  2. Se coace clatita, se intoarce pe partea neprajita pentru 1 minut, se scoate pe un platou mare. Se fac toate clatitele, se racesc si se umplu pe rand: prima clatita se unge cu miere, se presara cu nuca macinata.Deasupra se pune alta clatita care se unge cu gem de caise, se presara cu nuca macinata Se procedeaza astfel in continuare pana cand se termina cele 12 clatite.
  3. Ultima clatita se acopera cu miere si se presara cu nuca de cocos. Se lasa la rece, se serveste tortul taiat felii in raza.

Recomandari

Torturi