Tort cu migdale- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu migdale trebuie sa il incercati pentru ca este aromat, usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 40 gr unt
    • 120 gr zahar
    • 4 oua
    • 100 gr faina
    • 0 gr migdale macinate
    • 1/2 plic praf de copt stins cu otet sau suc de lamaie

    PENTRU CREMA:

    • 1 ou
    • 1 plic crema de vanilie
    • 350 ml lapte
    • 40 gr migdale macinate
    • coaja rasa de portocale
    • 5 linguri zahar

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat se freaca unutl cu zaharul pana se obtine o spuma in care se incorporeaza pe rand           ouale intregi, faina, migdalele macinate si praful de copt stinc. Se omogenizeaza compozitia care se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul la foc moderat  pana cand acesta creste frumos si se rumeneste. Se scoate blatul din cuptor, se lasa in forma 10 minute, apoi se transfera pe un gratar pana se raceste bine de tot.
  2. Intre timp, se prepara crema pentru care se dizolva praful de crema in putin lapte rece, se adauga oul batut, adaugand apoi laptele fierbinte in care s-a dizolvat zaharul. Se fierbe crema pe foc mic pana se ingroasa, apoi se da deoparte si se adauga migdalele si coaja rasa de portocala.
  3. Se taie blatul racit in 3 discuri, pe orizontala, care se umplu cu crema preparata.Daca mai ramane crema puteti glazura tortul cu ea, daca nu decorati-l cu frisca si cu fulgi de migdale.

Recomandari

Torturi