Tort cu crema de nes

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema de nes este un tort aromat si gustos, perfect pentru zilele onomastice sau la mesel festive.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 150 gr zahar
    • 150 gr faina
    • 4 oua

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr unt
    • 200 gr zahar
    • 2 oua
    • 2 linguri ness
    • 20 ml rom

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat se bat la bain-marie ouale cu zaharul, pana cand amestecul devine spumos si se ingroasa. Se da vasul la o parte de pe aburi, se amesteca cu faina si se bate pana se raceste. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cuptor, la foc mediu 25 de minute.
  2. Intre timp, preparati crema. Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga  ouale, pe rand, si se pun pe foc mic 3 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se ia vasul de pe foc si se adauga nesul dizolvat in rom, omogenizand bine crema.
  3. Se taie blatul racit in doua blaturi, se insiropeaza cu suc din compot si se umplu cu crema. Deasupra s eunge tot cu crema si se decoreaza cu crema trecuta prin posul spritat si cu boabe de cafea. Baza tortului se decoreaza cu nuci caramelizate sau cu fulgi de migdale.

Recomandari

Torturi