- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu crema de nes este un tort aromat si gustos, perfect pentru zilele onomastice sau la mesel festive.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- 4 oua
PENTRU CREMA:
- 250 gr unt
- 200 gr zahar
- 2 oua
- 2 linguri ness
- 20 ml rom
Instructiuni de preparare
- Pentru blat se bat la bain-marie ouale cu zaharul, pana cand amestecul devine spumos si se ingroasa. Se da vasul la o parte de pe aburi, se amesteca cu faina si se bate pana se raceste. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cuptor, la foc mediu 25 de minute.
- Intre timp, preparati crema. Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale, pe rand, si se pun pe foc mic 3 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se ia vasul de pe foc si se adauga nesul dizolvat in rom, omogenizand bine crema.
- Se taie blatul racit in doua blaturi, se insiropeaza cu suc din compot si se umplu cu crema. Deasupra s eunge tot cu crema si se decoreaza cu crema trecuta prin posul spritat si cu boabe de cafea. Baza tortului se decoreaza cu nuci caramelizate sau cu fulgi de migdale.