- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand doriti un desert aromat si racoritor dar nu foarte dulce, atunci trebuie sa incercati acest tort de lamaie. Pare complicat de preparat dar se prepara foarte usor, cu ingrediente putine.
Ingrediente
- 180 gr zahar pudra
- 3 oua
- 80 gr unt
- 3 lamai
- 150 gr faina
- 200 ml rom
- 1/2 plic praf de copt
- 100 gr fructe zaharisite
Instructiuni de preparare
- Se bat ouale intregi cu 100 gr zahar, pana se albesc, apoi se adauga untul moale, faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se omogenizeaza bine compozitia care se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 25 de minute, la foc potrivit.
- Cand blatul s-a copt, se scoate din cuptor si dupa 10 minute se transfera pe un gratar pana la racirea completa.
- Pentru sirop, se fierbe apa cu restul de zahar si cu sucul de la lamai. Cand incepe sa dea in clocot se da deoparte si se adauga romul.
- Se insiropeaza tortul cu siropul cald, se decoreaza cu fructe zaharisite si coaja de lamaie, apoi se lasa sa se raceasca inainte de a-l portiona.