- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de inghetata este cel mai gustos, dulce si de efect desert pe care il puteti prepara chiar si in zilele speciale din viata dvs.
Ingrediente
PENTRU BLATUL 1:
- 4 linguri zahar
- 3 oua
- 5 linguri frisca
- 1 lingura cacao
- esenta de rom
PENTRU BLATUL 2:
- 4 linguri zahar
- 3 oua
- 5 linguri frisca
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 fructe din dulceata
PENTRU BLATUL 3:
- 4 linguri zahar
- 3 oua
- 5 linguri frisca
- 1 lingura nes
Instructiuni de preparare
- Se prepara pe rand cele 3 blaturi, amestecand galbenusurile cu restul ingredientelor mentionate, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma.
- Dupa ce se prepara primul blat, se toarna intr-o forma rotunda, se lasa la congelator si, cand este suficient intarit, se toarna peste el al doilea blat. Se pune din nou ia congelator si apoi se toarna al treilea blat.
- Se iasa la congelator pana se intareste bine. Se scoate apoi pe un platou si se serveste taiat ca un tort.