- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de portocale este un tort aromat, specific mai ales sarbatorilor de iarna.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingura pesmet
- sucul si coaja de la 1/2 lamaie
PENTRU CREMA:
- 1 lignura faina
- 250 gr zahar
- 250 gr margarina
- sucul de la 5 portocale
- coaja rasa de la 1 portocala
- 5 galbenusuri
- 300 gr frisca
- felii de portocale
Instructiuni de preparare
- Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, faina, pesmetul si, la sfarsit, albusurile spuma. Se imbraca o forma de tort cu hartie pergament bine unsa cu margarina, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit.
- Separat, se amesteca, intr-un vas, zaharul, galbenusurile de ou, faina si sucul de portocale. Se lasa la foc mic pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte. Margarina se freaca spuma, se amesteca cu coaja de portocale, apoi se adauga putin cate pufin la crema racita. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.
- Se taie blatul in doua foi si se pune jumatate din crema intre cele doua foi, iar restul se intinde deasupra. Se garniseste cu felii de portocale si frisca, dupa preferinfa si gustul fiecaruia.