- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de turta dulce trebuie sa il incercati pentru ca este un tort foarte aromat si pe care copii il indragesc foarte mult.
Ingrediente
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 300 gr miere de albine
- 1 plic praf de copt
- 400 gr faina
- 5 linguri apa
- 2 linguri rom
- 1 lingurita scortisoara
- 5 cuisoare pisate
- coaja rasa de la 1 lamaie
PENTRU CREMA:
- 200 gr unt
- 5 linguri miere de albine
- 3 galbenusuri
- 3 linguri cacao
- 3 linguri rom
PENTRU GLAZURA:
- 90 gr zahar pudra
- 1 lingura rom
- 1 lingura apa
Instructiuni de preparare
- lntr-un castron mare se freaca spuma galbenusurile, mierea si zaharul. Se adauga apa calduta, coaja de lamaie, mirodeniile, romul, praful de copt si lamaia. Se amesteca. La sfarsit se pun albusurile batute spuma tare si se inglobeaza usor.
- Se pune compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si se coace 40 de minute, la foc moderat. Se scoate forma din cuptor, se lasa la racit si apoi se taie blatul in frei foi.
- Intr-o craticioara se freaca foarte bine mierea, romul si cacaua. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca mereu pana se leaga crema. Se ia de pe foc, se amesteca pana se raceste si apoi se inglobeaza, pe rand, galbenusurile. Se freaca untul spuma si se incorporeaza, cate putin, in crema de galbenusuri.
- Se face glazura. Zaharul pudra se amesteca cu apa calda, se bate bine si apoi se adauga romul. Se freaca amestecul pana ce glazura se leaga si devine stralucitoare.
- Blaturile se ung cu crema, se pun unele peste altele si deasupra se toarna glazura.