Tort Diplomat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Diplmat este un tort delicios, aromat si usor de preparat, fiind un deliciu daca in serviti rece in zilele de vara.

Ingrediente

    • 20 piscoturi
    • 100 gr stafide
    • 5 plicuri de gelatina de cate 5 gr
    • esenta de rom
    • 200 gr zahar
    • 1 cutie mare compot de ananas
    • 1 litru de frisca lichida
    • 2 oua
    • 200 ml lapte
    • fructe pentru ornat

Instructiuni de preparare

  1. Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata.
  2. Se pun ouale, zaharul laptele sa se fiarba la baie de abur pana aproape de consistenta unei budinci, dupa care se da la rece.
  3. Se bate 500 ml frisca lichida rece, apoi  se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe o baie de abur.
  4. O forma de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si bucatile de ananas. Se adauga frisca cu geletina si se da la frigider cam o ora si dupa aceea se scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou.
  5. Se orneaza cu restul de frisca si se pun la alegere fructe sau ciocolata, apoi se mai da la rece inca cateva ore ca sa se intareasca.

Recomandari

Torturi