- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Diplomat usor este un tort racoritor cu fructe, foarte aromat si apetisant.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 3 linguri fructoza
- 2 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- 5 galbenusuri'150 gr margarina
- 3 linguri tarate
- 100 ml lapte caldut
- 1 fiola esenta de rom pentru insiropat
- 1 lingura de unt pentru forma
PENTRU CREMA:
- 450 ml iaurt degresat
- 1 fiola esenta de rom
- 2 pliculete de gelatina transparenta pentru glazura
- 200 ml frisca lichida
- 2 plicuri galatina ( 20 gr)
- 300 gr mere
- 4 linguri fructoza
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 2 ore
Timp de coacere 45 minute
Timp de asteptare 12 ore
- Pentru blat, se mixeaza ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.Se toarna compozitia obtinuta intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.
- Pentru crema se inmoaie gelatina in 150 ml de apa rece, iar dupa 10 minute se topeste la bain-marie. Se bate frisca lichida cu iaurtul si esenta, apoi se adauga gelatina in fir subtine, mixand continuu.
- Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, se scoate din tava de copt si se indeparteaza hartia. Se pune blatul la loc in forma, se stropeste cu esenta dizolvata in 3 linguri de apa, apoi se intinde crema uniform. Se introduce forma in cuptor pentru 3-4 ore, pana cand crema se intareste.
- Se pun desupra feliute de mere si se toarna gelatina pentru glazura, preparata conform indicatiilor de pe ambalaj, indulcita cu fructoza, apoi se baga iarasi tortul la cuptor pana a doua zi.