Tort cu arahide

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu arahide este un tort special pentru ocazii deosebite in care doriti cu orice pret sa surprindeti.

Ingrediente

     PENTRU BLAT:

    • 100 gr faina
    • 150 gr unt
    • 200 gr zahar
    • 4 oua
    • 150 gr arahide
    • 250 gr ciocolata neagra

    PENTRU UMPLUTURA SI DECOR:

    • 200 ml frisca 
    • 400 gr ciocolata neagra
    • 200 gr arahide

    PENTRU GARNISIT:

    • 150 gr arahide prajite

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii

Timp de preparare 45 minute+30 minute coacere+3 ore asteptare

  1. Pentru blat, se topesc ciocolata si untul intr-o craticioara. Apoi, se trage de pe foc si se adauga pe rand zaharul, faina si ouale. Se amesteca bine. Se pun arahidele maruntite si se amesteca din nou.
  2. Intr-o cratita cu pereti mai inalti se pune hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace 30 minute, apoi se lasa la racit si se taie in trei foi.
  3. Pentru crema, se topeste ciocolata la bain-marie si apoi se amesteca cu frisca incalzita si arahidele fin maruntite.
  4. Se asaza alternativ blaturile si crema avand grija sa ramana crema si pentru exterior, unde se poate pune cu posul. Arahidele se maruntesc si, cu mana, se garniseste tortul rotindu-l. Se da la rece pentru 3 ore.

Recomandari

Torturi