- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu arahide este un tort special pentru ocazii deosebite in care doriti cu orice pret sa surprindeti.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 45 minute+30 minute coacere+3 ore asteptare
- Pentru blat, se topesc ciocolata si untul intr-o craticioara. Apoi, se trage de pe foc si se adauga pe rand zaharul, faina si ouale. Se amesteca bine. Se pun arahidele maruntite si se amesteca din nou.
- Intr-o cratita cu pereti mai inalti se pune hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace 30 minute, apoi se lasa la racit si se taie in trei foi.
- Pentru crema, se topeste ciocolata la bain-marie si apoi se amesteca cu frisca incalzita si arahidele fin maruntite.
- Se asaza alternativ blaturile si crema avand grija sa ramana crema si pentru exterior, unde se poate pune cu posul. Arahidele se maruntesc si, cu mana, se garniseste tortul rotindu-l. Se da la rece pentru 3 ore.