- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Fagure este un tort foarte aromat pe care il puteti prepara cu ocazia unei mese delicioase alaturi de cei dragi.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Macini biscuitii prin robot, apoi ii framanti bine cu mierea lichida, cu untul si zaharul vanilat pana obtii un amestec omogen, pe care il intinzi si il nivelezi prin presare, cu dosul unei linguri, intr-o forma de tort cu peretii detasabili.
- Prepari crema, mixand iaurtul cu branza proaspata de vaci, zaharul si zaharul vanilat, pana obtii un amestec omogen. Hidratezi gelatina in 100 ml de apa rece, apoi o topesti la bain marie, fara a o fierbe si o adaugi in amestecul de iaurt si branza.
- Marginea formei in care ai pus blatul de biscuiti o tapetezi cu feliute subtiri de mandarina. Adaugi crema de iaurt peste blatul de biscuiti, apoi presari pe toata suprafata cubulete de mandarine si lasi tortul 2 ore la frigider, ca sa se intareasca.
- Intr-un vas asezat la bain-marie, topesti ciocolata alba rasa, impreuna cu cateva picaturi de ulei. tai niste sabloane din carton sub forma de hexagoane si le asezi deasupra ciocolatei albe intarite, usor distantate, formand un fagure.
- Trei sferturi din ciocolata topita o torni deasupra cremei intarite, iar restul o opresti si o amesteci cu colorant alimetar galben, decorad cu acest amestec fagurele: trasezi laturile hexagoanelor cu ciocolata galbena, astfel incat sa formezi un fagure. Presari putina nuca de cocos si bagi tortul la frigider, de preferat peste noapte, ca sa se intareasca crema si sa se poata felia frumos.