Tort Festiv cu struguri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Festiv cu struguri se poate prepara si cu alt fel de fructe, in functie de sezonul in care il veti prepara. Pen tru un plus de aroma racoritoare puteti adauga si coaja rasa de portocala.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 4 oua
    • 100 gr faina
    • 2 plicuri praf de copt
    • 100 gr ciocolata amaruie
    • 250 gr zahar
    • 100 gr amidon alimentar
    • 1/2 lingurita scortisoara

    PENTRU CREMA:

    • 4 galbenusuri
    • 250 ml sampanie sau vin spumant
    • 250 gr boabe de struguri fara samburi
    • 10 foi de gelatina
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 600 ml frisca lichida
    • 1 albus de ou


Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului, rupi ciocolata bucati si o pui la topit la bain-marie. Separi ouale, iar albusurile le bati spuma tare. Amesteci galbenusurile cu 4 linguri de apa fierbinte si 150 gr zahar pana obtii o spuma. Adaugi ciocolata topita, albusurile spuma, apoi deasupra cerni faina, amidonul, praful de copt si scortisoara. Amesteci totul cu grija, apoi o rastorni intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Nivelezi compozitia si coci blatul 35 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca.
  2. Intre timp pregatesti crema. Pui gelatina in apa rece, sa se inmoaie. Bati galbenusurile cu 80 gr zahar si cu zaharul vanilat si le bati la bain-marie pana capata un aspect spumos. Scurgi gelatina si o adaugi in crema, amestecand in continuare sa se topeasca, torni sampania, apoi dai deoparte la racit.
  3. Frisca lichida o bati spuma tare, apoi o adaugi in crema recita, omogenizand amestecul.
  4. Speli strugurii si oparesti 16 boabe, iar restul boabelor le tai in doua. Din crema opresti cam 1/3 pentru ornat si restul o amesteci cu strugurii taiati.
  5. Pui blatul pe un platou si deasupra asezi crema sub forma de cupola, imbracand si marginile. Restul de crema il pui intr-un cornet si spritezi tortul. Bati albusul cu furculita, treci boabele de struguri oprite prin albus, apoi prin zahar, lasi sa se usuce, dupa care sle asezi pe tort. Poti presara fistic maruntit si figurine decorative de ciocolata.

Recomandari

Torturi