Tort Ilenuta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Ilenuta este un tort delicios si rapid care nu necestita prea multe cunostinte gastronomice, Tocmai de aceea este recomadat tinerelor gospodine dornice sa prepare un desert aromat si gustos.

Ingrediente

    • 150 gr zahar pudra
    • 4 galbenusuri
    • 1 lingura coaja de portocala confiata
    • cirese confiate
    • 200 gr unt
    • 3 linguri cacao
    • 100 gr visine proaspete, congelate sau din visinata
    • 50 gr nuci
    • 100 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

  1. Amesteci bine untul moale cu zaharul si cacaua.Adaugi galbenusurile unul cate unul si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Incorporezi visinele fara samburi, coaja de portocala, nucile prajite si taiate marunt.
  2. Torni compozitia obtinuta intr-o forma tapetata cu celofan sau folie si o dai la congelator pentru 3-4 ore.
  3. Rastorni tortul pe un platou si il servesti ornat cu frisca batuta si cirese confiate sau visine din visinata.

Recomandari

Torturi