- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru a prepara un tort delicios nu este nevoie sa fie sarbatoare. Trebuie doar sa fii fericita ca vei savura un desert delicios care ii va incanta si pe cei dragi.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 300 gr zahar pudra
- 10 albusuri de ou
- 300 gr nuci macinate
- ulei
- sare
PENTRU CREMA:
- 10 galbenusuri de ou
- 300 ml lapte dulce
- 300 gr zahar
- 2-3 linguri faina
- 500 gr unt
- esenta de rom
PENTRU ORNAT:
- 600 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata amaruie
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului se bat albusurile spuma tare impreuna cu putina sare. Cand sunt batute suficient de tare se adauga treptat, zaharul, batand continuu. Dupa incorporerea zaharului, se adauga treptat nuca macinata, amestecand delicat cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- Se imparte cantitatea de blat in trei parti egale, din care se coc la foc mediu 3 foi, intr-o tava de tort, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Fiecare foaie trebuie coapta circa 8 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, se prepara crema.Se pune la bain-marie un castron aricel in care se pun laptele, zaharul, galbenusurile frecate putin inainte,faina si putina sare. Se amesteca continuu pana cand incepe sa se ingroase, apoi se da de pe bain-marie si se lasa sa se raceasca.
- Separat, se amesteca untul frecat spuma cu putina esenta de rom, apoi se adauga in compozitia preparata inainte si racita.
- Se asaza un blat de tort pe un platou si se umple cu crema , se adauga al doilea blat si se pune crema niveland peste tot, iar deasupra se pune ultimul blat de tort. Daca mai ramane crema se imbraca tortul inclusiv marginile.
- Se bate frisca spuma si se pune peste crema, iar deasupra de adauga ciocolata amaruie rasa, sau poti face o glazura topind ciocolata la bain-marie.
- Tortul se baga la frigider pentru cel putin 2 ore apoi se poate servi.