- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Masinuta este un tort care cu sigguranta ii va incanta pe baietei. Delicios si aromat va fi un deliciu indiferent de ocazia cu care il preparati.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 8 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri amidon alimentar
PENTRU CREMA:
- esenta de rom
- 6 linguri dulceata de visine
- 300 gr unt
- 8 linguri miere
PENTRU GLAZURA:
- 300 gr zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 4 albusuri
- 4 linguri zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, bati spuma albusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugi apoi galbenusurile si faina cernuta impreuna cu amidonul. Amesteci usor si torni compozitia in 2 tavi tapetate cu hartie de copt. Coci blatul in cuptorul incins, la foc moderat pentru 20 de minute. Cand blaturile sunt gata, le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca.
- Pentru crema, freci untul spuma si-l amesteci cu 2 lingurite de esenta de rom si mierea adaugata putin cate putin. Adaugi si dulceata, apoi mixezi bine crema.
- Iei cele 2 blaturi, tai din fiecare 2 blaturi in forma de masinuta ( in total 4). Umpli blaturile cu crema de unt si bucati din restul de blat ramas dupa taiere.
- Intre timp prepari glazura. bati albusurile spuma, apoi adaugi zaharul pudra si zeama de lamaie. Amesteci continuu pana obtii o crema. O imparti in 2 si o parte o amesteci cu cacao.
- Ornezi tortul imitand conturul unei masinute.