- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un tort aniversar pentru copii, usor de preparat si delicios. Acest tort este si mai bun daca ii lasati si pe cei mici sa va ajute. Gustul va fi si mai bun si distractia garantata!
Ingrediente
PENTRU BLATURI:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- sare
- praf de copt
PENTRU CREMA:
- 500 ml de lapte dulce
- 200 gr zahar
- 2 galbenusuri
- o lingurita de esenta de vanilie
- o lingurita de ness topit in putina apa
- 250 gr de unt
- 3 linguri de faina
Instructiuni de preparare
- Din ingredientele pentru foi faci o compozitie clasica de pandispan (bati albusurile spuma cu putina sare, incorporezi pe rand zaharul, galbenusurile si faina adaugand la sfarsit praful de copt). Imparti aluatul in mai multe parti(cate foi doresti atatea parti de compozitie). Coci foile pe dosul unei tavi si le lasi sa se raceasca.
- Laptele il amesteci cu zaharul si cu galbenusurile si il pui pe foc. Cand incepe sa clocoteasca adaugi nessul topit si faina,amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Adaugi untul, amesteci apoi lasi compozitia sa se raceasca complet.
- Asezi crema intre foile preparate, avand grija sa opresti putina si pentru a inveli tortul.
- Cu ajutorul unui cutit cu lama lunga, decupeszi tortul astfel incat sa obtii o forma de piramida. Invelesti tortul cu crema ramasa si poti orna cu diferite fructe.