Tort Polar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Polare ste un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara cu ocazia sarbatorilor de Craciun.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri faina
    • 5 oua

    PENTRU CREMA SI DECOR:

    • 5 oua
    • 2 linguri lapte
    • 400 gr unt
    • 250 gr zahar pudra
    • 200 gr ciocolata de menaj topita
    • 3 linguri zahar
    • 250 ml frisca lichida

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 50 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 1 ora

  1. Pentru prepararea blatului se separa albusurilede galbenusuri si se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar. Se bat spuma albusurile cu putina sare, apoi se amesteca cele doua compozitii, incorporand treptat faina. Se omogenizeaza usor amestecul, apoi se toarna intr=o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 40 de minute in cuptorul incins, la foc moderat.
  2. Pentru crema se freaca 5 galbenusuri cu 250 gr zahar pudra, apoi se adauga ciocolata si 2 linguri de lapte, se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte. Se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar, iar untul se freaca spuma. Se adauga, pe rand, din compozitia de galbenusuri, pana se termina si se incorporeaza la final, albusurile spuma.
  3. Se   taie blatul racit in doua si se pune prima parte in forma in care s-a copt, se intinde crema si se acopera cu al boilea disc de blat. Se baga tortul la frigider pentru o ora.
  4. Se scoate tortul din frigider si se imbraca  in frisca batuta, deasupra se pune ciocolata rasa, asezata in forme de stelute.

Recomandari

Torturi