- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Polare ste un tort aromat si gustos, pe care il puteti prepara cu ocazia sarbatorilor de Craciun.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 5 oua
PENTRU CREMA SI DECOR:
- 5 oua
- 2 linguri lapte
- 400 gr unt
- 250 gr zahar pudra
- 200 gr ciocolata de menaj topita
- 3 linguri zahar
- 250 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10 portii
Timp de preparare 50 minute
Timp de coacere 40 minute
Timp de asteptare 1 ora
- Pentru prepararea blatului se separa albusurilede galbenusuri si se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar. Se bat spuma albusurile cu putina sare, apoi se amesteca cele doua compozitii, incorporand treptat faina. Se omogenizeaza usor amestecul, apoi se toarna intr=o forma rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 40 de minute in cuptorul incins, la foc moderat.
- Pentru crema se freaca 5 galbenusuri cu 250 gr zahar pudra, apoi se adauga ciocolata si 2 linguri de lapte, se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte. Se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar, iar untul se freaca spuma. Se adauga, pe rand, din compozitia de galbenusuri, pana se termina si se incorporeaza la final, albusurile spuma.
- Se taie blatul racit in doua si se pune prima parte in forma in care s-a copt, se intinde crema si se acopera cu al boilea disc de blat. Se baga tortul la frigider pentru o ora.
- Se scoate tortul din frigider si se imbraca in frisca batuta, deasupra se pune ciocolata rasa, asezata in forme de stelute.