- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Pricomigdale este un tort plin de savoare si aroma, fiind in acelsi timp si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 400 gr zahar pudra
- 2 linguri faina
- zeama de la 1/2 lamaie
- 6 albusuri
- 500 gr nuca macinata
- 1 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 200 gr zahar
- 100 ml lapte
- 400 gr crema de ciocolata
- 6 galbenusuri
- 3 linguri faina
- 100 gr unt
PENTRU DECOR:
- amamas din compot
- kiwi proaspat
- 300 ml frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Pentru blat bati bine albusurile, adaugi treptat zaharul, faina, praful de cotp stins cu zeama de lamaie si nuca macinata. omogenizezi aluatul, din care coci 3 foi, la foc potrivit, pe dosul tavii tapetate cu foaie de copt. Nu intinzi foaia pana la margine, pentru ca mai creste. La sfarsit, asezi foile pe o suprafata plana si le lasi sa se raceasca, avand grija ca foile sa nu indoaie pentru ca se vor rupe.
- Pentru crema amesteci galbenusurile cu zaharul, laptele si faina, pe baie de aburi si, daca mai etse nevoie, adaugi lapte. In crema rece, incorporezi untul moale si crema de ciocolata. daca folosesti mai multa crema de ciocolata, adaugi mai putin zahar.
- Pe foi presari bucatile de fructe din compot, apoi intinzi crema. in loc de crema, poti folosi frisca, dar in acest caz adaugi mai multe fructe. Imbraci tortul in frisca si il decorezi cu kiwi si cuburi de ananas pentru un aspect cat mai placut.