- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest tort simplu trebuie sa il incercati pentru ca se prepara usor, necesita putine ingrediente iar gustul este fabulos.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 80 gr amidon alimentar
- 6 oua
- 30 gr unt pentru uns tava
- 125 gr faina
- 100 gr zahar
- 200 gr ciocolata neagra
- 1 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 2 pachete unt (400 gr)
- 3 linguri cacao pudra
- 300 gr zahar tos
PENTRU INSIROPAT:
- 100 gr zahar
- 3 linguri apa de flori de portocal
- 50 ml apa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 40 minute
Timp de coacere 30 minute
Timp de asteptare 4 ore
- Pentru blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema alba, in care se adauga faina amestecata cu praful de copt, ciocolata topita si racorita si amidonul.
- Se bat spuma albusurile, apoi se incorporeaza in amestecul de galbenusuri. Se unge tava cu unt, se toarna aluatul si se coace 30 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca bine de tot, apoi se taie in 4 foi arizontale.
- Pentru sirop, se dilueaza apa de flori de portocal in apa clocotita cu zahar. La mixer, se freaca unutl cu zaharul si cacaua pentru a prepara crema.
- Intr-o tava sau pe un platou, se asaza straturi alternative de blat insiropat si crema care se repartizeaza in aza fel incat sa ramana si pentru exterior.
- Se lasa tortul asamblat la rece pentru 4 ore, dupa care se poate portiona si servi.